Уроки щастя від діточок

Здрастуйте дорогі друзі! У нашому житті відбувається дуже багато різних життєвих ситуацій. Якщо це хороші події, то ми їх приймаємо так, як це повинно і бути, а як тільки стає трохи гірше, ми відразу починаємо жалітися на ту чи іншу ситуацію. Наші ж діти цього не роблять, а просто радіють кожному дню і забувають образи як тільки ми переводимо мову на щось інше. Недавно в інтернеті знайшла дуже цікаву статтю про правила, які дають нам наші маленькі сонечка. Отже:


"8 уроків щастя від найменших":

1. Живіть сьогоденням 
Напевно, таку картину бачив кожен: дитина грає, падає, розбиває коліно, починає захлинатися риданнями, а через секунду, забувши про свої синці, знову веселиться, радіє і сміється. Діти не тримаються за свої негативні емоції, вони легко відпускають їх і продовжують насолоджуватися життям. Дорослі ж продовжують думати про погане, навіть коли воно залишилося далеко позаду. Не можна жити минулим. Наше життя - це те, що відбувається тут і зараз. «Вчора» вже померло, «завтра» ще не народилося, у вас є тільки «сьогодні» для того, щоб відчувати, жити, думати, радіти, щось міняти і т.д. Ви не зможете бути щасливими, поки не навчитеся цінувати справжній момент.


2. Зосередьтеся на хорошому.
 Коли дитина грає -  він щасливий. Він захоплений своїми іграшками і не думає ні про що інше, саме тому в процесі він отримує стільки насолоди. У дорослих, все інакше. Веселячись з друзями, вони продовжують думати про недовиконані справи, про неоплачені рахунки, про проблеми з сусідами і т.д. Іноді необхідно забути про неприємності, щоб насолоджуватися життям. Про погане ви завжди можете подумати пізніше.

3. Використовуйте уяву.
 Діти постійно використовують всю свою фантазію. Вони не обмежують себе кімнатою, в якій вони граються, уявляють дракони, старовинні замки, скарбниці і принци з принцесами. Тому їхні ігри настільки захоплюючі й цікаві. Ті, хто з часом розучується користуватися своєю уявою, закриті для нових можливостей. Вони так і залишаються в порожній кімнаті. А ті, які мислять творчо, отримують замки.


4. Вірте в те, що неможливе можливо.
 Для дітей немає нічого неможливого. Вони безмежно вірять в себе і свої можливості. Їм здається, що при бажанні вони навіть зможуть навчитися літати. Шкода, що виростаючи, багато хто забуває про це. Люди самі заганяють себе в рамки і потім сидять як в тюрмі за гратами. Згадайте себе маленькими, коли для вас не було нічого неможливого.

5. Не зациклюйтеся на віці.
 Діти не думають про свій вік, їм здається, що попереду у них ціла вічність. Для дорослих вік дуже важливий. Він служить їм хорошим виправданням. Вони багато чого не можуть дозволити собі лише через власних страхів, але при цьому вони обманюють самі себе фразою: «Уже занадто пізно». Пам'ятайте, ніколи і ні для чого не буває пізно.

6. Радійте частіше

 Діти так часто посміхаються і сміються, бо вони вміють знаходити радості в дрібницях. Вони захоплюються, коли бачать метелика, веселяться, стрибаючи через калюжі, насолоджуються звичайним пломбіром. Діти беруть від життя лише хороше. Ніколи не лайтеся на свою долю. Краще скажіть їй спасибі за все те чудове, що відбувається з вами.

7. Будьте добрі до людей і довіряйте їм.
 Діти відкриті і довірливі до всіх, хто їх оточує. Вони не хочуть нікому шкоди і не думають, що хтось може заподіяти шкоду ім. Дорослі часто бувають жорстокі навіть з близькими людьми. Вони можуть образити, відмовити у допомозі, образити. Також у міру дорослішання, люди набувають ще одне негативне якість - підозрілість. Їм здається, що все навколо мають лише погані наміри. Неможливо бути щасливою людиною, якщо ви постійно заподіюєте шкоду іншим і чекаєте його ж у відповідь. Доброта і Любов - ось два головних складових щастя.



8. Вірте в свою мрію.
 Діти абсолютно впевнені в тому, що всі їхні бажання здійсняться і не сумніваються в цьому ні на секунду. Ви можете скільки завгодно твердити хлопчиську, мрією стати космонавтом, що це дуже складна і небезпечна професія, але він все одно не стане вас слухати. Поки він напевно знає, що його мрія збудеться і робить все, щоб наблизити цей момент - читає книги про космічні кораблі, вивчає зірки, вправляється, щоб бути сильним. Дорослі люди обтяжені непотрібними турботами і у них часто не буває часу на власні мрії та бажання. Зіткнувшись з першою перешкодою, вони відмовляються від того, до чого прагнули довгий час. "

І ось ще що: статистика говорить про те, що діти посміхаються 400 разів на день, а дорослий всього 17. Так що дорогі дорослі - напевно варто пріслушатся до порад діток і зробити висновки !!!

Коментарі

  1. Татьяна, очень нравится эта фраза:" Наша жизнь – это то, что происходит здесь и сейчас. «Вчера» уже умерло, «завтра» ещё не родилось, у вас есть только «сегодня» для того, чтобы чувствовать, жить, думать, радоваться, что-то менять и т.д. Вы не сможете быть счастливыми, пока не научитесь ценить настоящий момент."
    Живем ЗДЕСЬ и СЕЙЧАС!
    УСПЕХОВ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Очень хочется верить в то, что все больше людей будут жить по этому принципу и в итоге все в нашем мире начнет налаживатся!!!!
      Спасибо большое)))

      Видалити
  2. Татьяна прочитала твою статью и меня поразило что в каждой строчке ,в каждом слове верно сказано.У детей есть чему поучиться.
    Ну вот вопрос когда детство заканчивается многие попадают в эту взрослую категорию обыденности и получают так называемое "заражение" от всего этого и становятся угрюмыми,злыми,пассивными.Но конечно не все попадают в эту категорию.
    Так почему же это все происходит с нами?(
    Я думаю что мы просто перестаем учиться,слушать а думаем что у нас все получиться в этом мире и вот когда столкнувшись с трудностями то реакция у всех разная .Кто находить ответ ,а кто уходит "в никуда"
    Вот по этому нам всем стоит задуматься о своей жизни и выбрать правильный путь если сбились с пути.А дети это нам пример как нужно жить и справляться с трудностями!
    Татьяна статья замечательная.Еще раз напомнила о том что стоит задуматься о своей жизни.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светочка, ты очень хорошо подметила то, что мы в большинстве перестаем учится у наших деток. Скорее мы хотим их научить, но не смотрим на их скрытую науку для нас самих.
      Сегодня я, например,наругала своего сыночка, он попросил прощенье, а через минуту он уже и забыл об этом и не вспоминает об этом. Мы же, взрослые, можем хранить эту обиду очень долгое время.

      Видалити
  3. У детей нет ни прошлого ни,будущего
    Зато, в отличие от нас,взрослых,они умеют
    Пользоваться настоящим

    Жан де Лабрюйер

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Привітання!

Кислоти, їх склад та номенклатура. Класифікація кислот